Érdekességek – a legjobb ötleteink a zuhany alatt jönnek!

Érdekességek – a legjobb ötleteink a zuhany alatt jönnek!

Egyéb

Egy hosszú, nehéz nap után sokszor nincs is más vágyunk, mint a forró zuhany alá állni, és lemosni magunkról az aznapi gondokat. A zuhanyzás azonban nemcsak bőrünket frissíti fel, hanem elménket is.

John Kounios, amerikai pszichológus, a kreativitást tanulmányozta a philedalphiai Drexel Egyetemen. Tanulmányai rámutattak arra, hogy az úgynevezett agyi „default mode network” nagy szerepet játszik a mentalizációban, ami saját, és mások elméjének megértése, így segítségünkre szolgál emberi kapcsolatainkban is.

Ez az agyi folyamat akkor is lejátszódik bennünk, mikor épp a zuhany alatt állunk, hiszen ilyenkor nyugodtak vagyunk, a meleg víz felfrissít, és belső gondolatainkra is jobban tudunk koncentrálni. A zúgó víz hangja, és a meleg izmokat relaxáló hatása is segíti a gondolatok szabad áramlását, vagyis azt a nyitott állapotot, melyben asszociációink beindulhatnak.

Egy zuhanykabin belsejében még ez a felfrissülés is jobban fog esni, egy zuhanyajtó mögött pedig duplán kizárhatjuk a külvilágot.

Próbálja ki Ön is!

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id arcu arcu. Nam eu consequat augue. Suspendisse gravida tempor dapibus.
  • mező kitöltése kötelező
    mező kitöltése kötelező
    mező kitöltése kötelező
    Minden mező kitöltése kötelező