Pár szó a tisztálkodásról

Pár szó a tisztálkodásról

Egyéb

Az ember manapság teljesen természetesnek veszi, hogy higiénikusan tisztálkodhat, fürdőszobája, zuhanykabinjakádparavánja, vagy zuhanyfala van, és minden lehetséges eszköz rendelkezésére áll. Pedig nem mindig volt így.

A fürdés kulturális szokásként indult, először vallási előírás volt. Úgy gondolták, így a lélek és a test együtt tisztul meg. A szent könyvben, a Bibliában is találhatunk utalást erre, a vallási rituálék része volt a mosakodás.

Három ókori nép – az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak kivételesen higiénikusak voltak. Az egyiptomi hölgyek naponta többször is fürdőt vettek. A későbbi korokban elszoktak az emberek a tisztálkodástól, úgy gondolták, a koszréteg megvédi őket a rossz szellemektől, betegségektől.

A XIX. században jött újra vissza a tisztálkodás igénye. A fürdőzés, bár megnyugtató, kiszáríthatja a bőrt, és időigényes. A zuhanyzás azért jobb, mert frissíti szervezetünket, feszesíti kötőszöveteinket. Zuhanyzás segítségével, mivel csak annyi vizet használunk, amennyi kell, óvjuk a környezetet, és takarékoskodunk.

Válasszon kiváló minőségű zuhanykabinjaink, kádparavánjaink, zuhanyfalaink közül!

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam id arcu arcu. Nam eu consequat augue. Suspendisse gravida tempor dapibus.
  • mező kitöltése kötelező
    mező kitöltése kötelező
    mező kitöltése kötelező
    Minden mező kitöltése kötelező